Forum - morten.munchow.net
March 17, 2018, 11:32:00 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Stilhedsmeditation  (Read 5123 times)
Morten Münchow
Administrator
Newbie
*****
Posts: 59WWW
« on: February 21, 2005, 09:47:40 PM »

Stilhedsmeditation

Stilhedsmeditation er første trin i mange meditative træningsprogrammer, og jeg har lavet et lydspor, som skal hjælpe med at udføre denne meditation.
Det eneste jeg vil anbefale i forbindelse med meditation er at ryggen skal være ret og uden støtte. Man kan sidde på de yderste af en stol med hænderne hvilende på lår eller knæ, eller man kan sidde på en pude i skrædderstilling hvis man kan holde ryggen ret på denne måde. Det er nok en god idé at starte med at sidde med lukkede øjne, da det kan være svært at falde til ro, mens man har visuelle indtryk.
Det er en fordel at have et mentalt objekt i stilhedsmeditationen, da sindet ofte er for forstyrret til, at man kan være afslappet til stede i sindsindholdet. Man kan starte med at bruge åndedrættet som mentalt objekt, ved at mærke åndedråttet enten ved næsen eller alle mulige andre steder i kroppen, hvor åndedrættet mærkes - f.eks. i maven.
I den første lydfil bliver en syngeskål (klokke-agtig lyd) anslået hver andet minut i 10 minutter, og skålens lyd er tiltænkt som mentalt objekt, der får en til at 'vågne op' i tankestrømmen og vende tilbage til det objekt man egentlig havde besluttet at blive ved, nemlig åndedrættet.
I den næste lydfil er der 10 minutters stilhed med et enkelt anslag på syngeskål til sidst.
Man kan nemt lave sine egne meditations CD'er ved at kombinere filerne eller redigerede udgaver af disse. Man kan f.eks have første fil 2 gange i træk på en CD, så bevidstheden bliver afslappet og fokuseret for at slutte af med den anden fil, så man slutter af med 10 minutters stilhed med fokus i åndedræt. Hvis man har lyst, kan man forøge tiden til 50 eller 60 minutter. Det kan være en fordel at strække benene mellem disse perioder, hvis man vil sidde flere perioder.

Hent filen >her<
« Last Edit: April 13, 2009, 09:42:40 AM by Morten Münchow » Report to moderator   Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!